Bedrijven helpen bos planten in Zedelgem

DSC_0480Een aantal Brugse bedrijven, en niet de minste, wil de schouders zetten onder de aanleg van een 1 hectare groot bos in Zedelgem. Het project kadert in een ruimer bebossingsproject van 10 hectare dat de komende jaren door de gemeente Zedelgem, Natuurpunt Zedelgem en BOS+ samen met tal van lokale bedrijven gerealiseerd wordt.

De deelnemende bedrijven zijn 2Go2, ARV CONSULT, Borloo Cyriac Advocaat, Gheeraert Transport, Hertog Jan, Marcom, Van Bemmel Machine Import en Luc Van Laecke BVBA en Artexis. West-Vlaanderen is een erg bosarme regio. Door steun aan de aanplant van het bos in Zedelgem dragen de partners bij tot de oplossing van een aantal van de grootste maatschappelijke uitdagingen van onze tijd. Zo halen bossen fijn stof en koolstof uit de lucht, zijn het hotspots van biodiversiteit, en produceren ze hout, zonder twijfel de meest duurzame grondstof waar ieder van ons elke dag mee in aanraking komt. In warme zomers brengen bossen ons broodnodige verkoeling. Niet alleen omwille van de schaduw, maar ook en vooral omdat bomen door hun ademhaling energie aan de lucht onttrekken en vocht afgeven. Goed meegenomen dus in het vooruitzicht van de klimaatopwarming.

De initiatiefnemers zijn blij met de steun en de sponsoring uit de ondernemerswereld: “De actie waarbij Zedelgemse bedrijven bossen helpen aanplanten op gronden aangekocht door de gemeente is cool, letterlijk en figuurlijk,” zegt Bert De Somviele van Bos+. “Bedrijven leveren zo op hun manier ecosysteemdiensten.” (KC)