Bedrijvencentrum Stede51 loopt in no time vol

BedrijvencentrumHarelbekeKortrijkKuurneWevelgemDeerlijkZwevegem2Sinds de opening van Stede51, het Bedrijvencentrum aan de rand van Harelbeke, hebben 26 kmo’s er al een onderkomen gevonden. Stede51 biedt sinds 2015 kantoorruimtes aan variërend van 10 m² tot 70 m². Gezien de snelheid waarmee de kantoren worden ingenomen, werd beslist er nog een laatste uitbreiding bij te doen. Er worden nog zes ruime kantoren ingericht die zullen opgeleverd worden tegen half augustus.

Stede51 is een relatief nieuw West-Vlaams businesscenter, dat in 2013 opgebouwd rond een gewezen vlasbedrijf. Aan de binnenzijde zijn nog altijd rootkamers en de stoommachine uit vervlogen tijden te bewonderen. Alles werd prima gerestaureerd door de familie Naesens, die zelf een vlasverleden heeft.  “We noemen onze bedrijfsleiders aan boord wel eens Stedenaers,” aldus Dimitri Naesens. “Bij ons hebben ze een leuke werkplek gezocht en gevonden, maar daarnaast willen we ze ook sterker te maken door elkaars kennis, klanten en leveranciers te delen. Netwerken is vrij belangrijk in de hedendaagse wereld en via tal van initiatieven zoals gezamenlijke seminaries rond een wel bepaald thema of onderwerp proberen we daaraan bij te dragen.”

Stede51 mikt in de eerste plaats op jonge startersbedrijven die een onderkomen zoeken in een aangename en alvast originele omgeving. Daar staat onder meer het Starbucks Café garant voor. Er worden al starterskantoren aangeboden, op maat van 1 persoon, vanaf 295 euro “all-in”. Maar ook rijpere kmo’s of gevestigde waarden kunnen hier een stek vinden. Bedrijven die snel groeien kunnen rekenen op meer ruimte in functie van hun behoefte. De kantoren zijn volledig ingericht. Dat wil zeggen; gestoffeerd, gemeubileerd, individuele airco, en met ‘plug & play’  internetaansluiting. Ook allerlei faciliteiten zijn in de prijs inbegrepen, zoals water en koffie. (KC)