IEPER – Met de ondertekening van de akte werd het laatste perceel grond op het bedrijventerrein Ieperleekanaal (uitbreiding Pilkem) verkocht. Langs de Sint-Krispijnstraat werd in 2016 nog negen hectare extra ruimte voorzien voor 7 regionale bedrijven. 

Trotse eigenaar van het laatste perceel is Arcturo, een internationaal transportbedrijf gespecialiseerd in uitzonderlijk transport. Vennoten Dirk Brutsaert en Kris T’Jonck staan als ervaren chauffeurs zelf in voor de verplaatsing van de machines of materiaal. Liesbeth Boterdaele regelt als derde vennoot de planning, vergunningen, boekhouding en administratieve taken.

Sinds de oprichting in 2009 kent het uitzonderlijk transport een opmars, in het bijzonder zwaarte- en lengtetransport. “Via WVI konden we een extra perceel grond aankopen palend aan het huidige waar momenteel onze burelen, loods en wasplaats voorzien zijn”, vertelt Liesbeth Boterdaele. “Met de uitbreiding van 6000 m² willen we als extra service ook tijdelijke stockage kunnen aanbieden. Ieper is voor ons de ideale uitvalsbasis om te ondernemen. Naast België, hebben we immers ook een vergunning om uitzonderlijke transporten te begeleiden in Frankrijk.”

De vraag naar bouwrijpe bedrijventerreinen in Ieper zowel voor lokale als regionale productiegerichte bedrijven blijft hoog.