Bedrijventerrein Kortrijk-Noord krijgt facelift

DSC_0005De intercommunale Leiedal heeft samen met de gemeente Kuurne en de stad Kortrijk de nieuwe bewegwijzering op het bedrijventerrein Kortrijk-Noord voorgesteld. Een digitale infozone aan de hoofdingang en nieuwe wegwijzers aan de kruispunten en bedrijfspercelen moeten de toegang voor bezoekers en leveranciers vereenvoudigen.

Op de industriezone van Kuurne, tegenwoordig bekend als Kortrijk-Noord, was het jarenlang een kluwen. De eerste plannen voor een betere wegmarkering dateren al van 2005. Nu is er eindelijk sprake van een efficiënte ontsluiting. Een totem aan de hoofdingang ondersteunt ook de identiteit van de hele zone. Daarnaast is er ook een digitale infozuil, met touchscreen en met mogelijkheid tot parking, actief. Chauffeurs kunnen de basisinformatie over een bedrijf opvragen, met een situering en met een routebeschrijving. De zone telt om en bij de 150 bedrijven en dateert van begin de jaren zestig.

Momenteel werkt Leiedal aan een masterplan om het bedrijventerrein nog meer doelgericht op te waarderen omdat de industriezone na vijftig jaar logischerwijs tekenen van veroudering toont. Ook de leegstand zal worden aangepakt met de bedoeling te revitaliseren. Die inspanningen worden gepland voor de komende jaren. 

Inmiddels heeft Leiedal het 22 hectare grote gebied ook uitgebreid. Vanaf begin 2016 zal er plaats en ruimte zijn voor tien tot vijftien grote bedrijven (meer dan 5.000 vierkante meter) en voor een vijftal kleinere bedrijven (minder dan 5.000 vierkante meter).

(KC)