Bekaert-Deslee kondigt aan dat Respiro, een gloednieuw bedontwerp en textiel collectie, de  intelligent material & design award heeft gewonnen op de negende Interzum Awards in Keulen. De Interzum Awards worden om de twee jaar uitgereikt door een internationale jury van experts aan de beste ontwerpen van meubels en meubelonderdelen. Samen met Kreamat en Stefan Schöning creëerde Bekaert-Deslee een bedconcept waar lichtheid en luchtigheid centraal staan. Het bedrijf zegt sterk te geloven in de kracht van samenwerken en het delen van kennis. Bekaert-Deslee is ervan overtuigd dat het uitwisselen van creatieve vaardigheden, expertise en kennis steevast leidt tot innovaties die de slaapkwaliteit verbeteren.

Respiro betekent “ik adem” in het Italiaans. Van 16 tot 19 mei 2017 zal het Respiro bed in vol ornaat te bezichtigen zijn op een beurs in het Duitse Keulen. Het Respiro bed is gemaakt met slechts één stof. Het innovatieve Bekaert-Deslee textiel bepaalt in hoge mate de stijlvolle look & feel van Respiro. Bekaert-Deslee combineert in dit bed drie toptechnologieën die de perfecte omstandigheden voor een goede nachtrust bieden. De hoogtechnologische 3D-structuur ventileert permanent en vermindert de druk van het lichaam op de matras. Daarnaast regelt Respiro vochtigheid en temperatuur voor optimaal slaapcomfort. Het bewuste bed was eind vorig jaar ook al te zien op Interieur in Kortrijk.

Bekaert-Deslee is wereldwijd de toonaangevende specialist in de ontwikkeling en productie van matras textiel, matrashoezen en creatieve slaapoplossingen. De hoofdzetel bevindt zich in Waregem. Bekaert-Deslee maakt deel uit van Haniel, een groep van bedrijven met hoofdzetel in het Duitse Duisburg. Bekaert-Deslee stelt wereldwijd 2500 mensen te werk op 22 locaties in zes continenten.