ZWEVEGEM – De Raad van Bestuur van Bekaert heeft Colin Smith benoemd als bestuurder. De nominatie moet bekrachtigd worden op de algemene vergadering in de maand mei. Hij komt in de plaats van Alan Begg die zijn mandaat niet wenst te verlengen. De ene Brit wordt dus vervangen door een andere.

Na een rijke loopbaan van meer dan veertig jaar bij Rolls Royce geniet Colin P. Smith wereldwijd erkenning als autoriteit in luchtvaart-engineering en luchvaarttechnologie. Hij begon zijn loopbaan bij Rolls Royce als stagiair in 1974, en kreeg in de loop der jaren steeds meer verantwoordelijkheden. 

Hij werd benoemd tot Director Research & Technology in 2004 en tot Director of Engineering and Technology in 2005 alvorens hij groepspresident van Rolls Royce werd in 2016. Daarnaast bekleedt hij nog een aantal niet uitvoerende en adviserende rollen. Hij was onder andere lid van de Rolls Royce Power Systems Supervisory Board in Duitsland en is voorzitter van de Aerospace Growth Partnership Board, een strategisch partnerschap tussen overheid en industrie om de toekomst van de luchtvaartindustrie in het Verenigd Koninkrijk veilig te stellen.

Colin Smith heeft een ingenieursdiploma dat hij behaalde aan de universiteit van Southampton in het Verenigd Koninkrijk. Om nog een idee te geven van het niveau waarop hij functioneert, nog dit. In 2012 kreeg hij de titel Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) en hij is al jarenlang lid van de Council for Science and Technology, een orgaan dat de Britse premier rechtstreeks adviseert.