ZWEVEGEM- Bekaert neemt het enkele jaren terug (2015) gefilialiseerde Bridon Bekaert Ropes (BBR) terug in eigen beheer. BBR is gespecialiseerd in de productie en de verkoop van staalkabels en werd geleid door Bruno Humblet, die meteen mag opkrassen wegens tegenvallende resultaten. 

De Britse CEO van Bekaert, Matthew Taylor, neemt een zeer ingrijpende beslissing in dit dossier. Bruno Humblet was een vertrouwensman en had bij Bekaert zijn adelbrieven verdiend als CFO. In 2015 werd hij gepromoveerd tot CEO van Bridon Bekaert Ropes.

Bij Bekaert Bridon Ropes werken om en bij de 3.000 mensen. Het bedrijf mag zich wereldmarktleider noemen in zijn sector en heeft 19 fabrieken in 11 landen. In 2017 droeg BBR voor bijna tien procent bij aan de groepsomzet van Bekaert. Humblet wist de omzet op te krikken van 320 miljoen euro naar 455 miljoen. De winst viel echter terug, vooral omdat de activiteiten in de offshore olie- en gaswinning niet bepaald hoogconjunctuur kenden.

Verwacht wordt dat Taylor nu in snel tempo ene ingrijpend businessplan zal schrijven, waarin termen als kostenbesparing, omzetgroei en rendementsverbetering centraal zullen staan. Taylor beloofde eerder al dat de winstmarge bij Bekaert binnen vijf jaar zou doorgroeien naar 10 procent.