BekaertDeslee kondigt aan dat ‘Skin+ (een revolutionaire biotechnologie die van uw matras en van uw kussen een huidverzorgingsproduct maakt) verkozen werd als winnaar op de zevende Bed Industry Awards van BedShow. De Bed Industry Awards worden uitgereikt aan bedrijven die het afgelopen jaar uitblonken in de beddensector.

Skin+ is de naam van de technologie die de BedShow jury kon bekoren. Samen met Devan Chemicals (uit Ronse) creëerde BekaertDeslee een textiel waarmee je huid een nachtelijke gezondheid- en schoonheidskuur krijgt. De “magie” van dit nieuwe textiel zit hem in de biotechnologie, gecertificeerd door het Gentse spin-off bedrijf ProDigest. De matrasstoffen worden behandeld met specifieke natuurlijke probiotica. Deze SKIN+ probiotica produceren carotenoïden ofte natuurlijke pigmenten en anti-oxidanten die ook in groenten en fruit te vinden zijn. Grote hoeveelheden SKIN+ anti-oxidanten verspreiden zich en worden meteen door de huid opgenomen. Die bereiken ze moeiteloos door lakens en nachtkleding heen. De SKIN+ carotenoïden beschermen de huid, gaan veroudering tegen en herstellen schade aan de huidcellen en zorgen voor een gezonde teint.

Het West-Vlaamse BekaertDeslee is wereldwijd de toonaangevende specialist in de ontwikkeling en productie van matrastextiel, matrashoezen en creatieve slaapoplossingen. De hoofdzetel bevindt zich in Waregem. BekaertDeslee maakt deel uit van Haniel, een groep van bedrijven met vestiging in Duisburg vlakbij de grens met Nederland). BekaertDeslee stelt wereldwijd 2500 mensen te werk op 22 locaties in 6 continenten.