BekaertDeslee, wereldwijd marktleider in matras textiel en bedcover oplossingen, kondigt een grote uitbreiding aan van zijn fabriek in de Amerikaanse staat North-Carolina.  De bestaande fabriek wordt uitgebreid met maar liefst 80.000 vierkante meter, bovenop de huidige 270.000 vierkante meter. 

Het gaat hard voor BekaertDeslee in de Verenigde Staten. De vraag blijkt van die orde dat investeringen zich opdringen. De bestaande fabriek wordt uitgebreid, er komen nieuwe machines en er wordt gezocht naar nieuwe medewerkers. In North-Carolina komen er sowieso vijftig mensen bij, wat het totale bestand brengt op ruim driehonderd medewerkers. Aan het investeringsdossier hangt een prijskaartje ter waarde van 4 miljoen dollar, kwestie van de groei op de Amerikaanse markt bij te benen. “Deze investeringen dringen zich op om aan de marktvraag en aan de wensen van de klant te voldoen”, aldus Brandon Wells, de lokale general manager. “Alle investeringen samen moeten ons in staat stellen om met veel grotere flexibiliteit in te spelen op de vraag vanuit de markt. We hebben sowieso een lange termijn visie in de VS.”

BekaertDeslee heeft over de hele wereld 19 productiecentra. Het bedrijf heeft een voorgeschiedenis die teruggaat tot eind negentiende eeuw. In de VS is het aanwezig met een eigen fabriek sinds 1999.