WAREGEM – BekaertDeslee, specialist in matrasstsoffen en –hoezen en wereldwijd actief, bouwt een nieuw Innovatie & Design Centrum (IDC) in Waregem. Het nieuwe, 3575 m² grote, gebouw zal zich in Groenbek bevinden, een nieuw bedrijventerrein tegenover het hoofdkwartier van BekaertDeslee. Dit IDC wordt de nieuwe thuis voor het creatieve en technologische hart van de groep: de pilootfabriek, R&D, Ingenieurs, design, marketing en communicatie.

BekaertDeslee IDC verbindt zijn 9 fabrieken van over de hele wereld als 1 virtueel netwerk. Bedoeling is onder meer om de wereld te scannen op zoek naar nieuwe slaaptechnologieën. Deze wereldwijde ‘radar’ laat het bedrijf toe om opkomende technologieën op te pikken en om te zetten in innovatieve producten voor de slaapomgeving.

Het Centrum zal ook volledig uitgeruste productiemachines in huis hebben. Daarnaast wordt geïnvesteerd in de laatste technologieën op vlak van weven, breien en behandelingen. Deze aanpak moet een vlekkeloze uitrol van de innovaties garanderen. Daarnaast biedt het IDC lokale training aan in buitenlandse locaties om een snelle integratie van de nieuwe innovaties te bestendigen. “Samenwerken op globale basis laat ons toe om op de meest snelle en efficiënte manier te werken”, heet het bij BekaertDeslee.

Open innovatie

BekaertDeslee IDC moet ook de ‘thuis’ worden van de BekaertDeslee Academy, een platform voor open innovatie. “Daar nodigen we leveranciers, klanten, wetenschappers, universiteiten en onderzoeksinstellingen uit om samen mee te werken aan unieke producten en diensten”, heet het. “Verandering en aanhoudende vooruitgang zit ingebakken in het DNA van ons bedrijf. We innoveren op vlak van design, technologie, diensten, communicatie en productie. Ons doel is om relevante innovatie naar de markt te brengen, dicht bij de consument. In onze zoektocht naar het brengen van verbeterde slaapkwaliteit worden we geholpen door een stijgend inzicht bij de bevolking dat slaap belangrijk is voor onze gezondheid, mentaal welzijn en prestaties.

Het innovatieteam zou halverwege dit jaar in de nieuwe bureaus intrekken.