DEERLIJK – Deze week vond opnieuw de uitreiking van de wedstrijd ‘Great Place to Work’ plaats. Hoewel Bel&Bo pas voor de tweede keer deelnam, eindigde ze toch al bij de 10 genomineerden. Bel&Bo en haar werknemers zijn opgetogen, maar hun West-Vlaamse nuchterheid blijkt nog groter.

De Belgische modeketen telt momenteel 98 filialen in België. Op de hoofdzetel in Deerlijk werken 115 personeelsleden. In de 98 winkels worden 480 medewerkers tewerkgesteld. Ondanks die grote decentralisatie kon Bel&Bo op 80 procent responsgraad van de medewerkerstevredenheid rekenen, wat getuigt van een grote betrokkenheid van haar medewerkers. Dagelijks staan volgende bedrijfswaarden zowel in de winkels als op de hoofdzetel centraal: juiste prijszetting, overleg en teambuilding, kleurrijk en creatief, de klant eerst, respectvol, eerlijk en duurzaam ondernemen.

Uit de tevredenheidsenquêtes blijkt dat 84 procent van de personeelsleden overtuigd is van Bel&Bo als goede werkgever. De open structuur, de familiale sfeer en de ruimte voor zelfontplooiing zorgen voor een optimale werkbeleving van haar werknemers. Bovendien wint Bel&Bo sinds 2012 achtereenvolgens de award voor Beste Winkelketen Damesmode. In 2015 sleepte ze zelfs al de award voor Beste Winkelketen van België in de wacht.

Bel&Bo is trots op haar certificaat Great Place to Work, maar blijft nuchter. CEO Michel Delfosse: “We zijn onze werknemers heel dankbaar voor deze erkenning, maar we blijven elke dag opnieuw streven naar het beste voor onze klant én onze medewerkers.“ Bel&Bo werd dertig jaar terug opgericht in Deerlijk en telt vandaag net geen 600 medewerkers.