????????????????????????????????????

De vakjury van de Diamond Theme Park Awards, zeg maar de oscars van de pretparkwereld, heeft vandaag de nominaties bekend gemaakt.  Bellewaerde is maar liefst in 11 categorieën genomineerd. Voor het Ieperse pretpark zijn deze nominaties een erkenning voor de jaarlijkse investeringen (aan het Halloween-concept hing bijvoorbeeld een prijskaartje van 400.000 euro) en voor de dagelijkse inspanningen om de bezoekers van het park authentieke en onvergetelijke momenten te laten beleven.

Bellewaerde kan in liefst in 11 categorieën meedingen naar een award. Het gaat meer bepaald om nominaties als beste pretpark in België en Nederland, meest kindvriendelijke park van België en Nederland, beste Thrill-park van België en Nederland, beste beleving in de zoo met de attractie Bengal Express, beste beleving in de zoo met de attractie Jungle Mission, e-award van België en Nederland, mooiste park van België en Nederland, beste “food & beverage” van België en Nederland, beste show van België en Nederland met de zomershow Gold Rush, beste show van België en Nederland met de halloweenshow Mortal Nightmares en finaal beste Halloween van België en Nederland.

Na de vakjury is het nu de beurt aan het brede publiek om hun stem online uit te brengen.  Dit kan nog tot 29 februari via de website: http://www.diamondthemeparkawards.com/nl/  Op 10 mei worden de awards uitgereikt tijdens een evenement in Walibi Holland.  Vorig jaar won Bellewaerde de award van “Park met de beste service van België”. Vandaag is de Franse Compagnie des Alpes eigenaar van Bellewaerde. (KC)