Bellewaerde investeert fors in Halloween-concept

Don Eduardo - Camping MortalDit jaar pakt park Bellewaerde uit met een nieuw totaalconcept voor Halloween. Het Ieperse pretpark was er in 2001 als de kippen bij om Halloween te vieren. Aan het concept dat dit jaar vanaf 24 oktober uitgerold wordt, hangt een investeringskaartje van maar liefst 400.000 euro. Don Eduardo de los Muertos, de ceremoniemeester van Halloween Fiësta Mortal, kan nieuwe spookhuizen tonen, nieuwe shows en nieuwe decoratie. Alles wordt rond deze tijd vanaf nul opgebouwd.

Na 14 jaar is Halloween uitgegroeid tot één van de belangrijkste periodes van het jaar, een absolute publiekstrekker voor jong en oud zeg maar. Bellewaerde zegt dat het nagenoeg het enige themapark in België is dat zover gaat in het decoreren van de volledige site. Dit jaar wordt inspiratie gehaald in Mexico, waar het feest van de dood een begrip is steunend op een lange traditie.

In liefst drie nieuwe spookhuizen zullen de bezoekers kunnen griezelen van het begin tot het einde. Eén van de shows die wordt opgevoerd, kreeg in 2012 een prijs voor een van de beste illusieshows ter wereld.  Er staat in de avonduren ook een Halloween Night Show gepland die evenwel afgeraden wordt aan jongeren onder de zestien jaar.

Bellewaerde opende de deuren in 1954. Stichter was Albert Florizoone. In 1990 werd de Walibi Group eigenaar. In 1998 werd Walibi op zijn beurt overgenomen door het Amerikaanse Premier Parks, ‘s werelds grootste bedrijf in ééndagspretparken. Vandaag is de Franse Compagnie des Alpes eigenaar van Bellewaerde. (KC)