Het Franse moederbedrijf Compagnie des Alpes heeft het licht op groen gezet voor de aanleg van een gloednieuw indoorwaterpark in Bellewaerde.  Voor de bouw van Bellewaerde Aquapark is een investeringsportefeuille voorzien van 17 miljoen euro.  De werkzaamheden zullen anderhalf jaar in beslag nemen. De opening is voorzien in het voorjaar van 2019. Het gloednieuwe indoorwaterpark, dat Bellewaerde Aquapark zal heten, heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden.  De volledige site zal zo’n 3000 m² zijn en zich op de parking aan de Meenseweg bevinden.

In Bellewaerde Aquapark zullen verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen geplaatst worden in een oase van groen.  Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een speelzone en peuterbad op hun maat.  Ouders zullen dan weer kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de welnesszone.  Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot en tal van watereffecten.  Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

De komst van Bellewaerde Aquapark betekent meteen de grootste investering ooit voor Bellewaerde.  Voor het volledige project is er 17 miljoen euro voorzien.
“Meerdere marktstudies toonden het potentieel van de combinatie van Bellewaerde met een indoorwaterpark”, zegt Stefaan Lemey, algemeen directeur van het Ieperse pretpark. “Het ganse Bellewaerde team is dan ook trots dat we dit belangrijke project kunnen realiseren. Dit bevestigt tevens dat onze aandeelhouder Compagnie des Alpes gelooft in onze site en onze strategie. Het aquapark zal een algehele positieve impact hebben op Bellewaerde alsook op de werkgelegenheid daar er minimum 10 extra mensen zullen aangeworven worden.”

Compagnie des Alpes, Europees recreatieleider, beheert al meer dan 25 jaar de grootste skiresorts in de Franse Alpen alsook acht attractieparken met een sterke identiteit waaronder Parc Astérix, Futuroscope, France Miniature, Walibi Rhône-Alpes, Walibi Holland, Walibi Belgium, Aqualibi Belgium en dus ook Bellewaerde.