Bellewaerde heeft tijdens de uitreiking van de Diamond Theme Park Awards maar liefst drie awards in de wacht gesleept. Het park wint de prijs voor “Beste Dienstverlening in België”, “Beste Beleving in de Zoo” met de attractie Jungle Mission en “Leukste Geboorte” met de unieke geboorte van de Amoerluipaardwelpen. De trofee voor beste pretpark van België ging echter naar Walibi.

Het management van Bellewaerde is vooral tevreden met de award voor beste service. Dit wordt ervaren als een bevestiging en een erkenning voor de dagelijkse inzet van de enthousiaste parkmedewerkers. “Onze bezoekers onvergetelijke momenten laten beleven is voor Bellewaerde een topprioriteit”, zegt parkdirecteur Stefaan Lemey. “Een warm onthaal alsook een professionele en vriendelijke dienstverlening dragen wij hoog in het vaandel.”

De Diamond Theme Park Awards zijn zowat de oscars van de Belgische en de Nederlandse pretparken. De awards worden uitgereikt op basis van onlinestemmen en een vakjury. Zo’n 47.000 mensen brachten hun stem uit voor de zevende editie van de award uitreiking. De vakjury is samengesteld uit pretparkfans uit België en Nederland die minstens 20 parken per jaar bezoeken en dus echte pretparkspecialisten zijn. Bellewaerde heeft een lange traditie in Ieper (opgericht in 1954) en maakt sinds 2006 deel uit van de Franse groep Compagnie des Alpes.