Bert Bernolet (Solar zonder Grenzen) is West-Vlaamse jonge ondernemer van het jaar

IMG_8159

Donderdag werd in Kortrijk de West-Vlaamse jonge ondernemer van het jaar gekozen. Door middel van deze award wenst JCI dan ook de sterkste ondernemers jonger dan veertig in de schijnwerpers te plaatsen. De verkiezing van de West-Vlaamse jonge ondernemer van het jaar is niet alleen een event. JCI creëert een uniek platform waarop jonge ondernemers zich ook kunnen profileren. De jury bestond uit zes ondernemers onder voorzitterschap van Philippe Vlerick.

Bruggeling Bert Bernolet (34 j.) werd de winnaar van de trofee. Hij is de stichter en bezieler van Solar zonder Grenzen, een bedrijf dat dorpen en gemeenschappen in het zuidelijk halfrond (met het accent op westelijk Afrika) helpt via de installatie van zonnesystemen. Na zijn studies trok Bert met zijn echtgenote per Jeep naar Togo en installeerde er een eenvoudig zonnepaneel op het dak van een hospitaal. De reacties van de lokale gemeenschap waren overweldigend. Vandaag verkast Solar zonder Grenzen zonnekiosken. Dit zijn centraal gelegen gebouwen die dorpen zonder energievoorziening voorzien van een zonnesysteem. Dit is een stimulans ook voor het lokaal ondernemerschap. Op vandaag staat de teller op 154 kiosken in 150 dorpen, verspreid over Togo en Benin. Nu komt ook Cameroun in beeld.

West-Vlaanderen staat bekend als een ondernemende regio met een sterk netwerk van kmo’s. Door middel van deze award wenst JCI dan ook jonge beloftevolle  ondernemers in de schijnwerpers te plaatsen. De vier andere finalisten waren Xavier Dekeyster (DX-Solutions en zoveel meer), Alexander Vanlerberghe (Aqualex -Wieze bier), Kristof Vanfleteren (Ion) en Steven Delva (Delva Landscape Architects en Stout & Co). Dekeyster werd nipt tweede. (KC)