Tijdens de professionele beurs Horeca Expo worden de meest innovatieve producten op de Belgische horeca markt met een award bedacht. Bert De Brabandere was namens de Brouwerij De Brabandere aan het feest. Uit meer dan 130 producten werd de Brewmaster’s Selection gekozen binnen de categorie ‘Beverages’.

De Brewmaster’s Selection is een selectie waarbij drie brouwmeesters van De Brabandere elk creatief mochten uit de hoek komen onder het thema ‘wilde vergisting’. Welke bieren en hoe ze het thema wilde vergisting gebruikten, was volledig hun keuze. De volgende bieren werden weerhouden: de Wild Tripel Hop, de Wild Funky Wit en Wild Quadrupel.

Chris Van Acker pakte in de Wild Tripel Hop uit met een gedurfde combinatie van twee Amerikaanse hopsoorten, Amarillo en Cascade, die werden toegevoegd aan de bekende Petrus Tripel. Bedoeling was om het karakter en aroma te versterken. Bovenop werd dit bier geblend met 15 procent foederbier om een vleugje zurigheid en fruitigheid toe te voegen. Dit bier is een ongekende combinatie van een gehopte tripel met zuur foederbier.

Yves Benoit brouwde voor de warme zomermaanden de Wild Funky Wit, een verfrissend citrusachtig witbier waarbij de eerste vergisting gebeurt op basis van wilde microflora, geënt uit eiken foeders. Om de koude wintermaanden te trotseren, brouwde Pieter Maes de Wild Quadrupel, een ‘one of a kind’ donker en complex bier dat bestaat uit een samenstelling van liefst vijf verschillende speciaalmouten en één gepelde en geroosterde gerst in combinatie met zuur foederbier. De zurigheid zorgt voor een vlotte doordrinkbaarheid en een aangename fruitigheid.