Bert De Brabandere nieuwe voorzitter Jong Voka

Jong Vode brabandere bertka heeft een opvolger gekozen voor uittredend voorzitter Giullia Van Waeyenberghe. De jongerenafdeling van de werkgeversorganisatie heeft geopteerd voor de 31-jarige West-Vlaming Bert De Brabandere, zoon van Ignace de Brabandere van de gelijknamige brouwerij uit Bavikhove. Jong Voka verenigt 1.500 jonge ondernemers en high potentials in Vlaanderen. De organisatie stimuleert professionele, economische en persoonlijke groei door netwerkmomenten, inspirerende lezingen, bedrijfsbezoeken, debatten en andere activiteiten. Bert De Brabandere kan ondanks zijn jonge leeftijd al een mooi cv voorleggen. Zo was hij in het verleden aan de slag bij Heineken voor de opmaak en uitvoering van een grootscheeps marketingplan. Nu is hij al enkele jaren de rechter hand van zijn vader in de eigen familiebrouwerij. Met die ervaringen op zak wil hij Jong Voka verder laten groeien.

Bert De Brabandere was al actief bij Voka West-Vlaanderen en was er ook betrokken bij de jongerenwerking. Als kersverse voorzitter van Jong Voka wil hij nu eerst en vooral de andere lokale werkingen beter leren kennen. “Het is belangrijk om de tijd te nemen en aan te voelen wat in elke regio leeft, en zo banden te smeden met de lokale besturen en leden,” aldus de Brabandere junior. Hij wil de komende jaren Jong Voka verder versterken door nog meer in te zetten op inhoud en ondersteuning voor jonge professionals en ondernemingen. “Ik merk het vaak zelf in mijn eigen onderneming: er verandert veel en het gaat snel, maar ik mis soms wel eens een klankbord”, aldus de Brabandere. “Jong Voka kan me dat klankbord bieden.”

Ook bij Voka West-Vlaanderen, de provinciale afdeling van Voka, valt er een benoeming te noteren. De jonge ondernemer Alexander Vanlerberghe (32) wordt er  voorzitter van Voka Young Power (West-Vlaanderen). Vanlerberghe nam in 2013 brouwerij Wieze over. (KC)