Bert Mons wordt de nieuwe algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen

????????????????????????????????????

Maandenlang heeft Voka West-Vlaanderen, met de hulp van headhunters, gezocht naar een opvolger voor Stephan Adriaenssens en zijn interim opvolger Jean-Pierre Tanghe, en nu is het zo ver. Het bestuurscomité van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen heeft zijn keuze laten vallen een nieuw algemeen directeur, in de persoon van Bert Mons. Geen West-Vlaming, maar dat was allicht niet belangrijk. Bert Mons (38) vervult momenteel de functie van Head Manufacturing Industries bij Agoria. “Zijn loopbaan doorheen verschillende functies bij Agoria heeft hem de nodige relevante ervaring meegegeven in de wereld van werkgeversorganisaties waarop hij als algemeen directeur bij Voka West-Vlaanderen een beroep zal kunnen doen,” aldus het persbericht.

Bert Mons zal zijn nieuwe functie opnemen uiterlijk vanaf 1 december 2016. Hij zal gedurende de eerste maanden begeleid en ingewerkt worden door Jean-Pierre Tanghe, die sinds begin april de functie van algemeen directeur ad interim vervulde. Tanghe zou achter de schermen nog een adviesfunctie krijgen. Het bestuur en de medewerkers van Voka West-Vlaanderen wensen Bert Mons veel succes toe in zijn uitdagende nieuwe taak, aldus het persbericht.

Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren en zo de welvaart en het welzijn in onze provincie verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.400 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. De leden van Voka zijn goed voor 68 procent van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen. Om maar te zeggen: er wacht Bert Mons een zware taak. (KC)