Bert Recour (Pegasus, Poperinge) pakt uit met eigen gin

poperinge-ginTijdens het culinaire evenement Lekker Westhoeks in Poperinge stelde Bert Recour van restaurant Pegasus in primeur zijn gloednieuwe gin voor: GIN’OPS Gin of hops by Pegasus, een unieke gin waarin hoppe de hoofdrol speelt. Hoppe en bier zijn al eeuwen een succesvol duo. Zonder hoppe geen dorstlessend bier. Maar hoppe en gin? Kunnen de mooie hoppebelletjes ook aan gin een unieke smaak geven? Bert Recour gaat in het hart van de hoppecultuur de uitdaging aan. De Poperingse hoppe kende ups en downs, maar vandaag is de – van oorsprong geneeskundige – plant opnieuw een gewaardeerd en waardevol streekproduct.

Vakkennis, ambachtelijk werken en liefde voor het product zijn voor Bert zeer belangrijk. Het lag dan ook voor de hand dat hij op zoek ging naar een distilleerder die dezelfde waarden deelt. Hij vond zijn witte raaf aan de andere kant van het land in Hechtel, Limburg. In distilleerderij De Korhaan wordt sinds 1833 jenever gestookt op een puur ambachtelijke manier waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, niet op kwantiteit. Na meer dan een jaar zoeken, experimenteren en vooral veel proeven, werd de toverformule gevonden. Bert Recour omschrijft zijn hoppe-gin als subtiel, zacht maar toch karaktervol en pittig. Tussen de overvloed aan gins die de markt overspoelen, zal de unieke hoppe-gin van restaurant Pegasus zijn mannetje proberen te staan.

Naar een naam hoefde niet lang gezocht. Het werd “Ops… Hops” maar zoals gastvrouw Inge lachend zegt: “Wij West-Vlamingen kunnen de H niet uitspreken, dus werd het meteen Ops.” GIN’OPS wordt te koop aangeboden in restaurant Pegasus en de betere drankenhandel. (KC)