Biënnale Interieur legt positieve balans voor

Dinterieure Biënnale Interieur sloot zondagavond 23 oktober, de deuren na een boeiende tiendaagse in een elegante totaalomgeving. Het was de 25 editie. 70.000 nationale en internationale bezoekers vonden hun weg naar Kortrijk Xpo waar ze konden genieten van het gevarieerde interieuraanbod voor de hedendaagse woonomgeving. Sinds 1968 brengt de Biënnale Interieur de kruim van het internationale woonaanbod naar Kortrijk. Voor de 25e verjaardag schakelde de Biënnale haar ambities een versnelling hoger. Frisser, jonger en eigentijdser. Jo Libeer legde samen met Colette Deceuninck de lat bijzonder hoog. In de wandelgangen en bij de exposanten werd alvast positief gereageerd op de radicale keuze voor kwaliteit uit het bovenste schuif. Voeg daarbij nog de warme belangstelling van de gemiddelde Belg voor interieur en design, en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde beurs.

De “zilveren” editie trok overigens niet alleen landgenoten. Bezoekers uit meer dan vijftig landen hebben zich in Kortrijk gemeld. 35 procent van de bezoekers hebben zich aangemeld als professionele bezoekers, 763 journalisten kwamen voorbij aan de persbalie. Voor het avant-garde accent zorgden dit jaar de curators en architecten Kersten Geers en David Van Severen, kunstenaar Richard Venlet en graficus Joris Kritis. Deze laatste verzorgde ook de grafische lay-out en gaf een eigentijdse interpretatie aan het bijna vijftig jaar oude logo dat destijds ontsproot uit de pen van meester graficus en Kortrijkzaan Boudewijn Delaere.

Interieur 2016 bracht ook haar bezoekers naar de Texture site en de Vlaskaai aan de Noordbrug in het centrum van Kortrijk. Het museum, gerealiseerd door noAarchitecten, werd bezocht door meer dan 7.500 bezoekers die er de bewogen en intimistische tentoonstelling Wild Things van Li Edelkoort en Philip Fimmano ontdekten. Club Design was de plek voor een aantal wilde interieur nachten waar onder meer Tom Barman aan de draaitafel stond. (KC)