BM Engineering verhuist van Roeselare naar Kortrijk

Leibm_zicht3_final_kleinedal verwelkomt BM Engineering uit Roeselare op het Beneluxpark in Kortrijk. Deze week nog vindt de eerste steenlegging plaats. Studiebureau BM Engineering legt meer dan vijftig jaar ervaring en knowhow voor op vlak van stabiliteit, duurzame technieken, project en civil engineering en BIM. Zo kan BM Engineering een flexibele en polyvalente dienstverlening aanbieden aan uiteenlopende klanten in de private en de publieke sector, zowel in de ontwerpfase als bij de uitvoering. Studiebureau BM Engineering vindt ook de menselijke aanpak uiterst belangrijk. Respect voor elke bouwpartner en aandacht voor vlotte werkrelaties zijn de aandachtspunten voor elke medewerker. Geen grootschalige anonimiteit, maar een persoonlijke aanpak die positief afstraalt op elk project.

Door de voortdurende groei barst het kantoor in Roeselare uit zijn voegen. Dat is de belangrijkste reden waarom een verhuis van Roeselare naar Kortrijk zich nu opdringt. In de loop van 2018 moet de verhuis effectief plaats vinden. In oktober vorig jaar werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de bouw van de nieuwe vestiging. Uit de 21 indieners werd een shortlist van vier bureaus geselecteerd. Architecten Achtergael uit Gent werd uiteindelijk aangeduid als ontwerper. Voor de helft van de ruimte van de nieuwbouw wordt nog een huurder gezocht. “De keuze was niet gemakkelijk, maar we vonden dat Architecten Achtergael het best de spirit van ons bureau aanvoelde en vertaalde in zijn ontwerp,” vertelt Steven Beirinckx. “Dit project heeft voor ons uiteraard een voorbeeldfunctie, zowel op het vlak van stabiliteit en energierationalisatie als wat de flexibiliteit van de indeling betreft. We streven naar een modern ruimtegebruik. Uiteraard wordt het hele bouwproject binnen onze diverse afdelingen in BIM gecoördineerd, zodat de virtuele afstemming vooraf zal zorgen voor een vlotte uitvoering op de werf zelf.”

Het gebouw zal 2.150m2 beslaan over drie bouwlagen en is eigenlijk bestemd voor 2 gebruikers. BM Engingeering zal 740m2 kantoorruimte verhuren, samen met de 690m2 gemeenschappelijke ruimtes zoals vergaderzalen, keuken en refter, en lounges. Wie op zoek is naar een ruime, moderne, gloednieuwe en vlot bereikbare werklocatie vanaf oktober 2017, kan alvast het management van BM Engineering contacteren. (KC)