IEPER – BNP Paribas Fortis verwerft een kwart van de Ieperse voedingsgroep Food Associates Group, onder meer marktleider in biologisch ambachtelijk brood. Food Associates Group is ook de naam achter de biobakkerij De Trog, slowfood-aanbieder Delisol en roomijsfabrikant Missault.

De groep kwam tot stand toen Stijn Switten (Delisol) biobakker Hendrik Durnez overtuigde om hun voedingsbedrijven samen uit te bouwen. Even later kwam Peter Rodrigues (ex-Spector, ex-The Reference), die ook in de voedingsindustrie actief was, mee aan boord. “We zijn een nichespeler in de voedingssector die op het hogere marktsegment mikt, waar kwaliteit en authenticiteit belangrijk zijn en niet het gevecht om de laagste prijs”, zegt Switten in De Standaard.

De Trog, in de foodservice bekend als Pur Pain, is Belgisch marktleider in het segment van ambachtelijk biobrood. In de bakkerij in Ieper werken 83 werknemers, die allen bakker zijn. Ze maken een tachtigtal kernvariëteiten (brood, stokbrood, pistolets …) die verkocht worden aan natuurwinkels, maar ook aan retailers zoals Bio-Planet en Delhaize. De Trog is zowel warme bakker als producent van diepvriesdeeg dat in de supermarkt wordt afgebakken.