MOORSELE – Na de recent gewonnen regionale Design X50 award bevestigd Boplan nu met een internationale iF Design Award voor een nieuwe reeks kolombeschermers, die in eigen huis worden ontwikkeld en geproduceerd. De nieuwe producten blinken uit in looks en effectiviteit. Al 65 jaar is de iF Design Award wereldwijd een handelsmerk voor uitmuntende ontwerpen.

Jaarlijks wordt er wereldwijd in tal van werkomgevingen heel wat schade door aanrijdingen veroorzaakt. Boplan komt met beschermers voor kolommen, pilaren en zuilen. “Met FLEX IMPACT® kolombescherming kunt u niet alleen kostbare schade voorkomen aan uw gebouwen en voertuigen, ook de bestuurder is door de unieke eigenschappen van FLEX IMPACT® beter beveiligd tegen letsels”, aldus Boplan. “Door hun absorberende kracht elimineren ze bijna volledig het risico op schade en stellen zo de structurele integriteit van uw kolommen veilig. Boplan biedt een passende bescherming voor elke maat van kolom. Door een divers aanbod aan diameters van de kolombeschermers kan in iedere werkomgeving de juiste bescherming worden aangebracht.”

Boplan, met vestiging in Moorsele en geleid door CEO Xavier Ramon, is op mondiaal vlak een belangrijke speler en fabrikant van flexibele aanrijdingsbeveiliging in kunststof. Het aanbod wordt wereldwijd gebruikt voor de bescherming van gebouwen, mensen & machines. Belangrijke klanten zijn onder meer Ikea, Bridgestone, Michelin, BASF, Bayer Healthcare, Continental, Exon Mobil, Danone, Toyota, L’Oréal, Philips, Siemens, Bosch, Intel, Nestlé, Coca-Cola, Volkswagen, Audi, Brussels Airport en Glaxo Smith Kline. Boplan werd opgericht in 1999 en heeft nu vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, VK en de VS.