Boss Paints is HR-ambassadeur 2016

Heboss-paintst West-Vlaamse familiebedrijf Boss Paints, geleid door CEO Toon Bossuyt, is door Jobat.be uitgeroepen tot HR-ambassadeur van 2016.  Boss Paints haalde het van Emmaüs, Wijs en Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen.Van de vijf waarden die de Belgische verfproducent in het vaandel draagt, komt rendement op de laatste plaats. Mens, klant, kwaliteit en milieu staan hoger in hun waardenkompas.

Onderschat nooit de impact van bedrijfscultuur. Die bekende HR-stelling lijkt hier ook te worden bevestigd. “Boss Paints, een bedrijf van de derde generatie, maakte vooral indruk met een sterke bedrijfscultuur,” aldus juryvoorzitter Rony Hoebeke. “Die cultuur is mee gestimuleerd en gedragen door zijn CEO Toon Bossuyt.” Met de bekroning door Jobat.be tot HR-ambassadeur is het West-Vlaamse familiebedrijf in goed gezelschap. Eerder wonnen onder meer Audi Brussel, Durabrik, Colruyt, VDAB en Schoenen Torfs deze prijs.

Boss Paints, uit Beveren-Leie, is verffabrikant, -groothandelaar en -retailer, onder meer via de Colora-vestigingen. Het is een relatief klein bedrijf (met 280 medewerkers voor Boss en nog eens 200 erbij voor Colora) in een markt die wordt gedomineerd door multinationals. “Wij hebben geen schrik om anders te zijn. Integendeel, we vinden dat zelfs een beetje leuk”, zo stelt CEO Toon Bossuyt op de website van het bedrijf. Voor een HR-manager is het natuurlijk interessant en aangenaam om voor een baas te werken die de werknemer als mens centraal stelt, bevestigt ook HR-manager Heidi Van Herweghe. “Maar tegelijk legt het de lat wel hoog, want je wordt constant uitgedaagd”, stelt ze. De HR-aanpak bij BOSS kenmerkt zich door een aantal basisprincipes. Zoals vertrouwen, co-creatie, feedback, leren en work-life balans. Ook de menselijke en klantgerichte aanpak zijn belangrijk zonder het ecologisch aspect of de zin voor kwaliteit te vergeten. (KC)