DESSELGEM – Boss Paints, het bedrijf van de familie Bossuyt, heeft met Colora heeft de kaap van de 60 winkels bereikt. De eerste winkel werd in 1981 geopend in Brugge, nummer zestig opende deze maand zijn deuren in het Limburgse Bree. “Het is een succesvol en uniek concept gebleken,” concludeert Ivo Bossuyt, commercieel directeur van Colora.

Met Colora Bree wordt nog een blinde vlek weggewerkt, bijna helemaal aan de andere kant van waar het ooit van start ging. In 1981 werd begonnen via een samenwerking met een lokale uitbater (bij Pierre, in Brugge). Ook in Bree wordt gekozen voor lokale verankering in de persoon van Peter Follon. “Hij is een vakspecialist uit de regio”, vertelt Ivo Bossuyt. “Een man met een sterk netwerk ook. We kennen hem al lang want hij leverde al 5 jaar topwerk als Colora coach, en dit voor meer dan 30 filialen. Maar een eigen Colora-winkel uitbaten was zijn roeping. Met zijn voorkennis maken we in Bree onze merkbelofte waar op dag één. Hij zal onmiddellijk zijn ziel in de winkel leggen. En dit is nog steeds wat de formule zo sterk maakt. Een Colora-uitbater is stevig verankerd met zijn regio, biedt topkwaliteit en gaat als adviseur en als verkoper altijd voor the extra mile. Dat gedreven ondernemerschap is precies wat we zoeken.”

Omnichannel benadering

Via de winkelformule wil Colora vooral de samenwerking met professionele schilders sterk verbeteren. “Ik ben ervan overtuigd dat we de succesformule verder moeten uitdiepen”, aldus Ivo Bossuyt. “Onszelf blijven, maar tegelijk ook meegaan. We moeten zorgen dat we relevant blijven. Onze leefwereld verandert zeer snel. We moeten nog meer omnichannel werken. De consument wil aankopen doen waar en wanneer het hem uitkomt. Hij wil zich laten informeren en adviseren via alle kanalen die hem ter beschikking staan. Daar moeten wij, zeker als Colora, aan tegemoet komen. Zowel offline als online willen wij altijd klaar staan voor de consument. Dat is wie we zijn.”

Achter Colora gaat Boss Paints schuil, het West-Vlaamse familiebedrijf dat destijds werd opgericht door de charismatische ondernemer Jan Bossuyt, die de fakkel doorgaf aan zijn zoon Toon. Boss Paints is een bedrijf waar alles draait rond positieve waarden.