Brugge

Dit weekend opent het nieuwe ibis budget hotel in Brugge-Jabbeke de deuren en verwelkomt het zijn eerste gasten in een nu al zo goed als vol huis. Met het hotel vlak aan de E40 en aan het recreatiedomein Klein Strand, wordt eindelijk ingespeeld op de nood aan snelweghotels. Tachtig particuliere investeerders zien er ook een belegging in. 

Deze week vond al de vooropening plaats. Het nieuwe hotel van de groep Accor is het eerste ibis budget hotel in België met de nieuwe look & feel van het bekende Accor-merk. “Met deze mooie locatie spelen we in op drie grote doelgroepen”, vertelt Thomas Lecluse, CEO van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Bricks and Leisure. “Zo vinden voorbijgangers op de E40 er het ideale moment om uit te rusten na een vermoeide rit. Daarnaast kunnen bedrijven en groepen er terecht in de mooie seminarieruimtes met zicht op de vijver. Ten slotte is het ook een goedkoper alternatief voor de hotelprijzen in het centrum van Brugge.”

Het ibis budget hotel in Brugge-West is het eerste hotel langs de weg van het Noord-Franse Calais Het is gelegen naast de belangrijke autosnelweg E40, vlak
bij een groot en populair tankstation dat vaak dienstdoet als stopplaats om na een lange en vermoeiende rit even uit te blazen. Dagelijks rijden gemiddeld 60.000 voertuigen over het stukje West-Vlaams asfalt.

Particuliere investeerders

Het geloof in het succes is groot. Bij aanvang van de bouw van het hotel in 2016 kregen particuliere investeerders de kans om één of meerdere hotelkamers te kopen. Zo werden ze mede-eigenaar van het hotel en delen ze in alle opbrengsten van ibis budget Brugge-Jabbeke. Tachtig beleggers stapten effectief in en kochten één kamer. “Het concept hotelvastgoed komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en biedt de kans aan kleine vermogens om een zorgeloze succesvolle vastgoedinvestering aan te gaan”, vertelt Thomas Montauban, projectleider. “Ze geven hun vastgoedinvestering in handen van de professionele uitbating met een franchise van de wereldspeler Accor onder het merk ibis budget, terwijl zij kunnen profiteren van de voordelen en maandelijkse opbrengsten.”

Vaste waarde

Bricks and Leisure Vastgoed is een West-Vlaamse projectontwikkelaar gespecialiseerd in toeristisch vastgoed. Het maakt deel uit van een sterke Belgische vastgoedholding met meer dan veertig jaar ervaring en realiseerde al hotels en vakantieparken in de Ardennen, Limburg en aan de Belgische kust. Een bekend voorbeeld is Radisson Blu Balmoral Spa.