De internationale hotelgroep Carlson Rezidor (CZ) blijft zijn aanwezigheid in West-Europa versterken met alweer een gloednieuw complex in België. De opening van een Park Inn by Radison hotel in Luik is gepland in 2020. CZ heeft voor de realisatie zijn keuze laten vallen op het West-Vlaamse Bricks & Leisure Real Estate dat zodoende alweer een heus visitekaartje afgeeft.

Bricks & Leisure Real Estate is de Belgische marktleider in hotel vastgoedinvesteringen met meer dan 40 jaar ervaring. Eigenaar van 12 hotels in België (onder meer enkele hotels aan de kust), is Bricks & Leisure bijzonder trots en enthousiast om een nieuw hotel te bouwen in de snelst groeiende stad in Wallonië. Bij wijze van financiering, zal de helft van het hotel verkocht worden aan private investeerders die op zoek zijn naar een veilige en zorgeloze belegging op lange termijn en met een beperkt budget. Wanneer een investeerder een hotelkamer koopt, wordt hij dan mede-eigenaar van het hele hotel. “Het concept van hotelinvesteringen is bijzonder populair geworden in België en is onder meer al beloond met de award ‘Beste touristische innovatie’door de toeristische organisatie VisitFlanders”, zegt Thomas Lecluse, managing partner van Bricks & Leisure.

Het Luikse Park Inn by Radisson zal het negende merkhotel worden van de groep CZ in België. Eerder dit jaar opende Carlson Rezidor al een nieuw Park Inn by Radisson hotel in Hasselt en Brussels Airport. Verder zal de groep binnenkort ook een tweede Park Inn by Radisson hotel openen in Antwerpen (Berchem) en één in Amsterdam (Sloterdijk). Het Park Inn by Radisson Luik zal 100 kamers tellen met een restaurant, seminarieruimte voor 40 afgevaardigden en een ondergrondse parking. De centrale locatie van het hotel zorgt voor een enorme aantrekkingskracht voor reizigers en shoppers.