De bekende Britse reder P&O versterkt de lijn Zeebrugge-Hull met gerenoveerde schepen. Dat heeft de maatschappij officieel bekend gemaakt. P&O investeert maar liefst 10 miljoen euro in de opgesmukte ferries, waaronder de zusterschepen Pride of York en Pride of Bruges. De voorbije dagen werden de verbeteringswerken (vooral aan het interieur en de slaapruimtes voor passagiers met elk een eigen badkamer) getoond aan de pers. Ook het Horeca gedeelte en het winkelcompartiment kregen een opknapbeurt.

Naar verwachting zal het toerisme in Brugge en West-Vlaanderen wel varen bij het investeringsplan. Voor het toerisme in Brugge is een hedendaagse en snelle overzet vrij belangrijk, zo blijkt uit de cijfers. Vorig jaar maakten 148.000 passagiers de overtocht, van wie er 80.000 ook Brugge bezochten. In het laatste kwartaal van 2016 ontwikkelden P&O en Toerisme Brugge een apart product om Brugge te ontdekken. Dat alleen al leverde de stad 4.500 overnachtingen op. Brugge wil die actie nu herhalen.

Op de beide gerenoveerde schepen van P&O kunnen 880 passagiers vervoerd worden en er is 2 kilometer parkeerruimte beschikbaar voor voertuigen en vrachtwagens. De Pride of York en de Pride of Bruges werden begin 2017 onder handen genomen op een scheepswerf in Polen. P&O maakte van het laagseizoen gebruik om de opknapbeurt door te voeren, maar bleef altijd varen op de lijn Hull-Zeebrugge.