KORTRIJK – Op de eerste dag na de Paasvakantie, openen de broers Honoré hun vierde frituur-eethuis op Hoog Kortrijk, pal naast de VIVES-campus. Het is inmiddels de vierde site van de familie. Een jaar terug werd het foodconcept ‘Vanallier Premium Belgian Fries’ in Aalbeke geopend en 4 jaar terug ook al een frituur in Wevelgem. De historische frituur aan het station in Kortrijk staat er al ruim zeven decennia. Op Hoog-Kortrijk investeren de broers Olivier en Louis Honoré fors om studenten, maar ook veel werknemers van bedrijven en/of bezoekers van Kortrijk Xpo te bedienen.

Het vroegere Bockor café op ’t Hoge werd gestript en terug opgebouwd. De bedoeling was van meet af aan om een hedendaagse hippe frituur uit de mouw schudden. “Al is het meer dan een frituur”, zegt Olivier Honoré. “We houden rekening met de grote evolutie waarin de fastfoodwereld zich momenteel bevindt. Wij proberen ons dagelijks in de positie van onze klant te plaatsen, en zij leren ons dat kwaliteit en service de belangrijkste items zijn voor een succesvolle horecazaak. Onze leveranciers ondergaan steeds een kwaliteitscontrole alvorens we in zee gaan met hen, en aansluitend gebruiken wij de familiale ervaring die we meekregen van onze grootouders en ouders. Deze geslaagde combinatie brengen wij ook over op onze medewerkers. Wat service betreft, zetten we hard in op het minimaliseren van wachttijden tijdens drukke momenten en het optimaliseren van de productiviteit. Zo zal je, op een nog vernieuwende manier, online via de Bossuwé App kunnen bestellen en zo krijgen de klanten ook de kans om op een kiosk ter plaatse hun bestelling in te geven en te betalen. Uiteraard blijft het standaard verhaal (bestellen aan de kassa) nog steeds mogelijk.”

Traditie van familiebedrijf

De nieuwe horeca-zaak op Hoog Kortrijk telt een 60-tal zitplaatsen. Er is ook een extra grote terras achteraan. De huisstijl van het Bossuwé merk onderging een serieuze make-over en werd onmiddellijk in de look & feel van de nieuwe vestiging verwerkt. De andere locaties (Kortrijk en Wevelgem) volgen. De welbekende frituur en ‘pronkstuk’ van de familie, de frituur aan het station van Kortrijk, blijft ook de nodige aandacht krijgen. Olivier en Louis zijn de zonen van Philippe Honoré, de pater familias, die na Maurice Bossuwé gedurende 40 jaar voor de continuïteit zorgde aan het station te Kortrijk. Inmiddels werken er net geen twintig mensen voor het familiebedrijf. Op Hoog Kortrijk gaan vier mensen voltijds aan de slag.