In Roeselare hebben de broers Gauthier en Arnaud Vandeputte nu ook hun winkel ‘Jules & Fils’ officieel geopend. Voortaan zal de uurwerkwinkel in de Arme Klarenstraat elke zaterdag de deuren openen. Er kan ook op afspraak gewerkt worden om uurwerken ‘Made in West-Vlaanderen’ aan te schaffen.

De jonge Roeselarenaars lanceerden hun eigen horlogemerk Jules & Fils in 2016, en dat bleek een schot in de roos. Tegen alle verwachtingen in raakte de eerste collectie uurwerken eind 2016 volledig uitverkocht. Elegantie, kwaliteit en een topservice maakten het verschil. “We willen de beste kwaliteit voor de scherpste prijs aanbieden”, aldus de broers. “Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat onze modellen bij alle leeftijden in de smaak vallen. Onze jongste klant is 19, de oudste dan weer 83.”

Vanuit de markt kwam de vraag om een eigen winkel op te starten zodat de producten ook ‘live’ konden ontdekt en aangepast worden. “Na veel wikken, wegen en rekenen hebben we uiteindelijk besloten om deze stap te nemen en een winkel in onze thuisstad Roeselare te starten”, aldus Gauthier Vandeputte. “Dit brengt ons rechtstreeks in contact met onze (potentiële) klanten waardoor we 1-op-1 feedback krijgen en sneller kunnen inspelen op de vraag en behoeften of eventuele problemen kunnen oplossen.”

De beide broers geven met hun ondernemersinitiatief een verlengstuk aan een traditie die al vijf generaties duurt en teruggaat tot eind van de negentiende eeuw. Zolang al is de familie Vandeputte actief met horloges en juwelen. Het huidige project is geïnspireerd op de schetsen die Gauthiers grootvader Jules Vandeputte destijds maakte tijdens zijn opleiding aan de horlogeschool van het Zwitserse Neuchâtel,  vandaar de naam Jules & Fils.