Brouwerij De Brabandere geeft er een lap op

debrabandere-chrisvanackergeertbourgeoisignacebertdebrabandere-2Het zijn drukke tijden voor de brouwerdynastie De Brabandere uit Bavikhove. Na de naamsverandering van het familiebedrijf in 2014, het binnenhalen van de prijs voor het beste product van het jaar in de categorie bier met Kwaremont en de verkiezing als brouwer met de beste pils (“Bavik Super Pils”), is de gepassioneerde brouwersfamilie in het tweede deel van dit decennium vastberaden om hun merken verder te valoriseren. Om in de toekomst aan een groter wordende vraag nog beter te kunnen antwoorden, wordt er de komende drie jaar 15 miljoen euro geïnvesteerd. Het plan werd aangekondigd tijdens een officieel bezoek van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois.

Het belangrijkste deel van de investeringsenveloppe gaat naar een gloednieuwe, hoogtechnologische bottelarij. “De geplande multifunctionele afvullijn, met een capaciteit van 35.000 flessen/uur, zorgt ervoor dat we al onze producten op één en dezelfde lijn zullen kunnen produceren, aan een hoger rendement,” zegt Bert De Brabandere. “Dit betekent een enorme toename in productieflexibiliteit.” Naast de nieuwe bottelarij komt er ook een innovatieve verpakkingsinstallatie, uniek in Europa.

De liefde voor het brouwen kent geen grenzen in dit familiebedrijf, waar innovatie telkens gestuurd wordt door kwaliteit maar evenzeer door echte waarden, zoals passie voor het product en respect voor mensen. Om een kwaliteitsvol en authentiek, afgewerkt product af te leveren streeft Brouwerij De Brabandere naar professionalisme in elke schakel van het productieproces. “Het brouwen van sterke merken die op middellange termijn een sterke groei ondersteunen, is noodzakelijk om verder te kunnen investeren”, aldus CEO Ignace De Brabandere. (KC)