Brouwerij De Halve Maan investeert fors

IMG_2166Een reeks hoogwaardigheidsbekleders heeft bij de Brugse brouwerij De Halve Maan de eerste spadesteek van de ondergrondse bierleiding bijgewoond. Met de eerste spadesteek kan de brouwerij officieel van start gaan met de aanleg van een verbinding tussen haar twee productiesites. Zo wordt de binnenstad ook ontzien van zwaar vrachtvervoer. De nieuwe investering in infrastructuur vormt het hoogtepunt van een feestjaar binnen de brouwerij waarin het succesbier Brugse Zot haar tienjarige bestaan mocht vieren. “De voorbije tien jaar groeide het stadsbier Brugse Zot uit tot een internationaal succes,” aldus CEO Xavier Vanneste. “Dit feest is een unieke gelegenheid om onze partners te bedanken waarmee we dit mooie verhaal hebben kunnen realiseren.”

Brugse Zot werd in 2005 door de zesde generatie van de brouwersfamilie gelanceerd, en bleek van bij het begin een echt succes in het Belgische bierlandschap.  De voorbije jaren stond het bier ook jaarlijks op het podium van diverse internationale competities. Met de lancering van Brugse Zot werd het rijke Brugse biererfgoed voor de toekomst bewaard, en de familiebrouwerij nieuw leven ingeblazen.  Sinds de lancering is de brouwerij wellicht de snelst groeiende brouwerij van het land, met jaarlijkse “double digit” groeicijfers.

Xavier Vanneste doet voor de investering onder meer beroep op zogenaamde crowdfunding. Al meer dan 300  mensen schrijven dankzij dit project mee aan een exclusief stuk biergeschiedenis. Nog tot 31 december 2015 kan een lidmaatschap aangekocht worden via de website van de brouwerij.  Het Crowdfunding project heeft vandaag al meer dan 250 000 € op de teller staan en is daarmee wellicht het grootste crowdfunding project dat tot nu toe in België werd gerealiseerd.  Het succes van de crowdfunding illustreert nu al het grote maatschappelijke draagvlak voor de bierpijpleiding. (KC)