Brouwerij Halve Maan opent café aan Chinese muur

Muunas_ondertekening handshakeDe Brouwerij Halve Maan uit Brugge heeft een eerste café geopend op Chinese bodem. Zowat aan de voet van de Chinese Muur, één van China’s toeristische topattracties, kan in een sfeervol kader geproefd worden van het West-Vlaamse lekkers, waaronder Brugse Zot en Straffe Hendrik. Een zware investering en aan een glaasje Brugse Zot zal dan ook een stevig prijskaartje hangen van omgerekend dik zes euro. Het café bevindt zich in het Munaas resort.

Xavier Vanneste, CEO van de Brugse brouwerij, besloot eerder dit jaar feller dan ooit in te zetten op China, met onder meer verkooppunten in de wereldsteden Beijing en Sanghai. In aanwezigheid van de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé werd zopas ook in China een nieuw samenwerkingsakkoord ondertekend tussen de lokale familie Dong en De Halve Maan, en dit voor verdere distributie van de Brugse Zot bieren in Zhejiang, maar ook verderop in China. Naast de distributie van het Brugse Zot bier ontwikkelde de familie Dong er ook een domein waar wijn en speciaalbier gepromoot worden. Het Brugse Zot Café bevindt zich in dat Muunas resort.

Brouwerij De Halve Maan is al meer dan 5 jaar actief op de Chinese markt, en de bieren “Brugse Zot” en “Straffe Hendrik” kennen er een stijgende populariteit.  Deze Brugse bieren zullen vanaf volgend jaar in meer dan 10 Chinese provincies te verkrijgen zijn. De Brugse brouwerij De Halve Maan zet zodoende haar expansie op de Aziatische markt verder.  Na de succesvolle opening van het eerste Brugse Zot Café in Japan stijgt ook daar de populariteit van het Brugse Zot bier sterk.  Ook in Zuid Korea, Thailand, Singapore en Hong Kong worden inmiddels de bieren van De Halve Maan ingevoerd. (KC)