BELLEGEM – Tijdens de World Beer Cup in Nashville (VS) werd Tripel LeFort verkozen tot de beste Tripel wereldwijd. De World Beer Cup is samen met de World Beer Awards de grootste bierwedstrijd ter wereld. Tripel Le Fort is een product van de Bellegemse brouwerij Omer Vander Ghinste en na Omer alweer een denderend succesverhaal. “Deze internationale prijs is een bekroning voor de harde inzet van alle medewerkers van de brouwerij”, aldus CEO Omer-Jean Vander Ghinste.

Op de World Beer Cup werden 8.234 bieren uit 66 landen geproefd, en dit in 101 categorieën. De bieren worden gedurende 6 sessies geproefd door een elitepanel van 295 juryleden uit 33 landen. Tripel LeFort werd met goud beloond in de categorie Belgian Style Tripel, een categorie waar heel wat kleppers uit binnen- en buitenland in voorkomen. Voor het team van Brouwerij Omer Vander Ghinste is dit de ultieme bekroning voor dit in 2016 gelanceerde bier.

 Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex. De brouwerij noemt het een bier met body met een volle smaak die heel zacht wegvloeit.

Tripel LeFort is het nieuwste bier van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Na de lancering van het bruine bier LeFort in 2013 werd in mei 2016 deze volmondige Tripel gelanceerd. Dit bier blijkt een schot in de roos met deze medaille op de World Beer Cup. Sinds 1892 brouwt Brouwerij Omer Vander Ghinste authentieke bieren met de modernste technieken in Bellegem.