Brouwerij Omer Vander Ghinste scoort op de Champions League van het bier

 

European Beer Star Award 2016

Tijdens European Beer Star 2016 in Nürnberg werd Tripel LeFort verkozen tot de beste Tripel wereldwijd. In totaal deden 2103 bieren mee uit 44 landen. Omdat het dit jaar nog moeilijker was een medaille te winnen, is dit voor het in 2016 gelanceerde bier een fantastische erkenning, aldus de Bellegemse brouwerij Omer Vander Ghinste. De European Beer Star – de Champions League van het bier- kreeg zijn hoge internationale reputatie door haar 124-koppige jury die alle bieren blind proeft op dezelfde manier als een consument doet: kleur, geur, smaak aroma en algemene indruk.
Enkel één gouden, één zilveren en één bronzen medaille worden per categorie uitgereikt. De competitie richt zich op brouwerijen wereldwijd die traditionele Europese bierstijlen brouwen.
Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8 procent dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.
Tripel LeFort is het nieuwste bier van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Na de lancering van het bruine bier LeFort in 2013 werd in mei 2016 deze volmondige Tripel gelanceerd. Na enkele maanden blijkt dit bier een schot in de roos met deze medaille op de European Beer Star Award als kers op de taart. Brouwerij Omer Vander Ghinste heeft een traditie die teruggaat tot einde negentiende eeuw. (KC)