IZEGEM – De juridische strijd tussen de brouwerijen Van Honsebrouck en Duvel-Moortgat kreeg zijn beslag. De West-Vlaamse brouwerij, dat zijn thuisbasis heeft in het zogenaamde Bierkasteel, haalt zijn slag thuis. Duvel-Moortgat vond dat het Filou-bier te sterk geleek op Duvel. Maar neen dus, oordeelde de rechter.

Duvel heeft een traditie die teruggaat tot in 1871. Filou is van veel jongere datum en heeft amper vier jaar op de teller. Experts vinden dat de beide bieren erg gelijk smaken. Bij Van Honsebrouck vinden ze van niet. Ook de presentatie van zowel de glazen als het flesje hebben wel iets van elkaar. Genoeg reden dus, vond Duvel Moortgat, om de zaak te laten beslechten door een onafhankelijke rechter.

In maart 2016 kwam de zaak voor het eerst voor. In eerste aanleg werd toen geoordeeld dat Duvel-Moortgat geen poot had om op te staan. Duvel-Moortgat legde zich daar niet bij neer en startte de beroepsprocedure op. Maar alweer werd het nul op het rekwest. Bij Duvel-Moortgat was niemand bereid tot commentaar. Bij Brouwerij Van Honsebrouck wordt toch met een zucht van opluchting gereageerd.