Brouwerij Van Honsebrouck investeert 40 miljoen euro

Nieuwe brouwerij 2016Begin 2016 gaat het nieuwe “bierkasteel” van de brouwerij Van Honsebrouck open. Rond deze tijd wordt er volop proef gedraaid. De hele site doet niet alleen dienst als brouwerij, maar ook als belevingscentrum, waar bezoekers kunnen langs komen om kennis te maken met het brouwproces, maar ook kunnen aanschuiven aan tafel in de lokale brasserie. Bedrijven of organisaties kunnen er ook ruimte afhuren  voor events of voor seminaries.  Alles wordt ingericht overeenkomstig de nieuwste technologische innovaties en uitrusting.

Met deze greenfeeld investering is een bedrag van om en bij de 40 miljoen euro gemoeid. De familie van Honsebrouck kan als brouwersgeslacht al prat gaan op liefst zeven generaties. De oorsprong van de brouwerij gaat terug tot 1900. Xavier Van Honsebrouck, zoon van Luc Van Honsebrouck, is de huidige CEO en tekent met dit nieuwe project ook voor de verhuis van Ingelmunster naar Izegem. In Ingelmunster was de sterk groeiende brouwerij letterlijk tegen de muren opgegroeid.

Brouwerij Van Honsebrouck is letterlijk een buitenbeentje in het Belgische en West-Vlaamse bierlandschap. De focus ligt unilateraal op speciaalbieren, zoals onder meer het kasteelbier of Filou. De gewone pils is dus niet aan van Honsebrouck besteed. De groei komt er vooral door de export. (KC)