Recent mocht brouwerij Omer Vander Ghinste in Antwerpen de “Sparflex Award” in ontvangst nemen. De Sparflex Award bekroont ieder jaar de mooiste bierfles die op de markt is gekomen. De brouwerij uit Bellegem won deze prestigieuze award met de limited edition verjaardagsfles die speciaal voor de 125ste verjaardag van het bedrijf ontworpen werd.

De jury verantwoordde zijn keuze als volgt: “Allereerst is er de bijzondere vorm van de 75 cl-fles met kurk en muselet. Een soort oude champagnefles, van Italiaanse makelij, draagt een sober logo dat je ook op het glas terugvindt. De beroemde brandglazen-letters Bieren Omer. Vander Ghinste, verwijzend naar het verleden van de brouwerij, prijken op de buik van de fles. Ook de storytelling doet het met vijf generaties Omer. In de brouwerij werden die brandglazen ook nooit vervangen en elke nieuwe opvolger moest Omer heten. Deze verjaardagsfles munt finaal ook uit in een consequent design , dat een eenzaam niveau haalt in bierverpakking. 112 op 120 punten of 93 procent, dat is de hoogste onderscheiding.”

Dit is voor Brouwerij Omer Vander Ghinste de kerst op de taart in dit jubileumjaar. Rond de 125ste verjaardag, die op 17 mei viel, werd deze fles in beperkte oplage verdeeld naar de eindconsument als “Geschenk van de brouwer”. Die actie werd, mede door het design van de fles, duidelijk gesmaakt.