BRUGGE – Brugge noemt zichzelf wel eens met enige zin voor overdrijving ‘de wereldwijde hoofdstad van de chocolade’. Wat er ook van weze, de stad wil nu gaan voor een heuse ‘Chocolate University’. De Chocolate University moet een internationaal kenniscentrum worden waar niet de minste chocolatiers ook hun schouders onder zetten.

Het initiatief ambieert de kennis van trends en technieken binnen de wereld van de chocolade uit te dragen. Met meer dan 50 gepassioneerde chocolatiers die dagelijks creëren, vernieuwen en innoveren, ontbreekt het Brugge niet aan vakmanschap en kennis. In Brugge kan je chocolade vinden in alle geuren en kleuren, alle vormen en groottes.  Van het klassieke ‘Brugse zwaantje’ tot pralines met chips en snuif-cacao.  Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat.  Het enige dat nog ontbrak was een plaats waar je al dit vakmanschap kan leren, een echte chocolade universiteit, zeg maar.  Daar komt nu verandering in.

Op 28 mei 2018 lanceert Syntra West in samenwerking met Dominique Persoone, Belcolade, Selmi en Cacaolab de allereerste Chocolate University van België. Chocolatiers uit de hele wereld kunnen zich hier komen perfectioneren in hun vak. De Chocolate University Belgium start met een week workshops, demo’s en ervaringen rond het thema ‘Taste’. Dominique Persoone (The Chocolate Line) zal de deelnemers onderhouden over innovatieve ideeën en hoe deze uitgewerkt kunnen worden. Stéphane Leroux (auteur van Bleu Chocolat) toont hoe prachtige chocoladestukken tot stand komen en hoe deze tot het hoogste niveau getild kunnen worden. Michel Eyckerman (Belcolade) zal de deelnemers tonen hoe diverse problemen als sugarbloom en fatbloom ontstaan en vooral hoe deze vermeden kunnen worden. David Redon (Belcolade) tenslotte leert je wat de nieuwste trends zijn, en hoe je je afwerking naar een hoger niveau tilt.