Dinsdag legt de Brugse burgemeester Renaat Landuyt de eerste steen van de derde bouwfase in de Brugse stationsomgeving. Partners in het verhaal zijn de West-Vlaamse vastgoedmakelaar Dewaele, projectontwikkelaar GL en bouwgroep Interbuild. De Brugse stationsbuurt wordt daarmee een beetje meer een “mini Manhattan”.  Met de komst van fase I en II kreeg het station reeds een ander karakter. Er kwamen heel wat nieuwe winkels of kantoren bij, zoals Carrefour Express, Subway, Standaard Boekhandel, het Rode Kruis, maar ook een fitnessketen (Basic Fit) of een pizzaketen (Domino’s Pizza). In fase I zorgde Etap hotels alvast voor een ideale uitvalsbasis voor toeristen in de categorie low budget. Ook de combinatie met appartementen werd een succes.

Fase II zorgde met de aanwezigheid van Studio Brugge (154 studentenkamers), kantoren van de NMBS en 95 nieuwe appartementen (één en twee slaapkamers) voor een ideale mix tussen wonen, werken en studeren. Deze week wordt dus het startschot gegeven voor fase III. Fase III gaat nog een stapje verder en zal zowel ruimte bieden voor kantoren van Proximus, Radisson Blu (viersterrenhotel) en tot slot een selectie van luxe appartementen met eveneens zicht over het historische centrum van Brugge en mogelijkheid tot hotelservice.

Bovendien voorziet Radisson Blu hotel board- en meeting rooms op de twaalfde verdieping met 360°graden rooftopview. Bent u op zakenreis, vakantie, of ziet u zichzelf hier wonen? Waan u alvast in luxe op wandelafstand van het centrum waar culinair genot en cultuur hand in hand gaan, aldus de partners in dit verhaal.