“De mogelijkheden van gamification zijn eindeloos, in alle denkbare domeinen.” Dat zeggen Stefan Colins en Christophe De Cock, oprichters en zaakvoerders van het Brugse Bazookas. Gamification, spelelementen ontwikkelen in business- en andere toepassingen, is aan een stevige opmars bezig. Het jonge Brugse bedrijf Bazookas probeert daar handig op in te spelen. Op één jaar tijd groeide het personeelsbestand van drie naar vijftien medewerkers. Het zijn bijna allemaal erg gespecialiseerde én gegeerde profielen. De juiste man of vrouw op de juiste plek krijgen, is niet zo evident. Ook al omdat we in Brugge zitten en bijvoorbeeld niet in Gent of Antwerpen, waar de talentpool groter is. Toch hebben we bewust voor Brugge gekozen als uitvalsbasis.”

Op die manier wil Bazookas ook een beetje de braindrain helpen counteren van West-Vlaams talent naar andere provincies. “Zo goed als al onze medewerkers zijn West-Vlamingen, en het is ook absoluut onze bedoeling om hier te blijven,” zegt Stefan Colins. “Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, biedt met Devine, Digital Design & Development, hoogstaande opleidingen in ons werkveld. De meeste van onze medewerkers komen van die hogeschool. Christophe en ik zijn zelf in 2004 afgestudeerd aan de opleiding multimedia en communicatietechnologie van Howest. Maar we krijgen ook steeds meer bachelors informatica, optie mobiele ontwikkeling, van de Hogeschool Gent over de vloer.”

Bazookas wil naar het zeggen van het ondernemers duo Colins-De Cock  games op de markt brengen die mensen positief stimuleren en kennis bijbrengen. Beide zaakvoerders werkten acht jaar op en voor een ander, toen ze in 2012 samen besloten om Bazookas op te richten. (KC)