Brugse Cedexsa trekt alle registers open in tegelland

tegelhuisMet de officiële opening van een showroom in Zellik, in de Brusselse periferie, wil het Brugse Cedexsa meer dan ooit scoren op de markt van de tegelvloeren. Guy Royaux heeft samen met zus Fabienne en broer Paul namens de tweede generatie de leiding over de Brugse tegelgroothandel Cedexsa. Samen met tegelspecialist Vilvordit werd nu een uitvalbasis geopend in Zellik. Het Brugse bedrijf draagt designinnovatie hoog in het vaandel.

In Zellik gaat de showroom van start onder de noemer “Superlarge”. De klant krijgt er een overzicht van dé toonaangevende producenten van groot formaat keramische tegels onder één dak. De Italiaanse merken Ariostea Ultra, Florim Magnum, Cotto D’Este Kerlite en het Spaanse Levantina Techlam stelen er de show. Cedexsa werkt naar eigen zeggen stuk voor stuk met toonaangevende producten van tegelfabrikanten uit het hogere segment. Zij slagen erin duurdere materialen als marmer, natuursteen en cortenstaal natuurgetrouw te imiteren en daar ook alle voordelen van keramiek aan te koppelen. Lijmfabrikant Kerakoll is partner in dit bijzondere verhaal.

De toonzaal is een belevingscentrum op zich en valt vooral op door haar grandeur. In de ruimte van 5 meter hoog en met een oppervlakte van 550 vierkante meter komen de keramische platen optimaal tot hun recht. In de toonzaal worden tot 144 verschillende keramische platen getoond. De showroom is het eerste concept in Europa dat uitsluitend gewijd is aan keramische tegels in groot formaat (100 bij 300 cm / 150 bij 300 cm / 160 bij 320 cm). (KC)