Het Brugse restaurant Clos Margaux van uitbaatster Saskia Vancampenhout heeft in West-Vlaanderen de restaurantwedstrijd ‘De Gouden Goesting’ gewonnen. Een hele erkenning voor de dynamische onderneemster die Vancampenhout is.

Niet de grote namen, maar een klein en fijn restaurant in Brugge ging met de grootste onderscheiding lopen. De lezers van het magazine ‘Goesting West-Vlaanderen’ gingen in grote getale achter Clos Margaux staan. Saskia Vancampenhout, zelf afkomstig uit Bredene, serveert uitstekende maaltijden in wat ze zelf een eetkamerrestaurant met een open keuken noemt. Maximaal kunnen dertig couverts gelijktijdig aanschuiven.

Het was de droom van de uitbaatster om een eigen eettempeltje uit de grond te stampen, en ze deed dat op een niet toeristische spot in Brugge. Voordien had Vancampenhout al blijk gegeven van zin in ondernemerschap, toen ze in Knokke een eigen B&B uitbaatte. Maar na acht jaar was het in de zomer van 2016 tijd voor iets anders. “Ik realiseer hier elke dag mijn droom”, aldus Saskia. “Ik werk samen met chef-kok Tiny Decock, hoewel ik ook zelf een opleiding als chef heb genoten. Maar je moet nu eenmaal de taken verdelen.”

Sinds Clos Margaux de deuren opende, werd het al gretig ontdekt door culinaire fijnproevers. “De ondernemerswereld is een beetje achter gebleven maar daar komt nu, met het behalen van deze onderscheiding, allicht spoedig verandering in”, aldus Saskia Vancampenhout.