Brugse denktank Carmenta voert sociaal onderneemster Lucie Evers op

Evers LucieVoor haar tweede spreekavond heeft de Brugse denktank Carmenta alweer een grote naam weten te strikken: Lucie Evers, Bruggeling van geboorte. Ze is een specialiste inzake coöperatieve economie. Als sociaal ondernemer zal zij de geheimen van de coöperatieve economie proberen bloot te leggen.
Van jongs af aan leefde Lucie Evers hard mee met de mensen in armoede en uit eigen ervaring heeft ze heel wat deskundigheid verworven omtrent het thema armoede. Haar woelige levensloop heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Uit die ervaring, en vanuit een gezonde ambitie, is het idee ontstaan om te ondernemen met maatschappelijke meerwaarde, gericht op sociale duurzaamheid. De Natuurfrituur is dan ook erkend als sociaal en duurzaam  economiebedrijf. Momenteel is Lucie Evers het meest gekend als oprichtster van De Natuurfrituur, een prachtige onderneming die de vorm heeft van een coöperatie.  Niet enkel op dat vlak is De Natuurfrituur uniek.  De frituur werkt uitsluitend met biologische en vegetarische producten. De foodtruck heeft dan ook het biolabel.
Voor De Natuurfrituur als coöperatie werd opgericht was Lucie Evers actief als marketing manager in enkele bedrijven en organisaties. Recent werd Lucie Evers opnieuw mede-oprichter van een coöperatie, namelijk Partago. Partago organiseert het autodelen met elektrische wagens voor de coöperanten om zo het lawaai en fijn stof in de stad te verminderen. In haar presentatie zal Lucie Evers focussen op de drie aspecten van duurzaam ondernemen: ecologisch, sociaal en economisch. De rol van kapitaalsvorming en van coöperanten komt ook zeker aan bod. Het doel van denktank Carmenta is om maandelijks fascinerende voorstellingen te organiseren met verschillende gepassioneerde gastsprekers over relevante thema’s. (KC)

info: vrijdag 22 april, 19 uur 30, boekhandel De Reyghere, Markt 12, Brugge