testkaravaan_slotevent14De Brugse firma Vanden Broele Group heeft haar steentje bijgedragen aan een milieuvriendelijke omgeving, door deel te nemen aan de “testkaravaan”. De testkaravaan is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen om op een alternatieve manier het woon-werkverkeer te beleven. Daarbij krijgen alle medewerkers van de deelnemende bedrijven de mogelijkheid om gedurende twee weken een duurzaam vervoermiddel gratis uit te testen voor de rit van en naar het werk.

Dertig medewerkers van Vanden Broele Group namen aan de actie deel tussen 6 en 18 oktober. Er waren 11 elektrische fietsen beschikbaar, 2 klassieke fietsen, 2 vouwfietsen, 1 bakfiets, 1 fietskar, blue bikevouchers en probeerpassen van de NMBS en De Lijn. Vanden Broele Group zegt dat het zijn medewerkers wil stimuleren om al fietsend naar het werk komen om zo concreet werk te maken van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). De reacties van de deelnemende personeelsleden waren zeer positief. Eén van de deelnemers kreeg namens de provincie ook een elektrische fiets cadeau.

Vanden Broele Group is een communicatiebedrijf in de meest brede zin van het woord, inclusief een eigen uitgeverij (Vanden Broele), een PR- en communicatiebureau (Cayman) en ook een eigen softwarehuis (Novado).  (KC)