Brugse Flyer.be en Gentse Graphius worden samen incontournable in de drukkerswereld

Amadi AhmedFlyer.be (Brugge) en Graphius (Gent) hebben een strategische partnership bezegeld, die vrij belangrijk is voor de hele sector. Flyer.be is de grootste online drukkerij van België. Graphius is de grootste offline drukkerij van België. Met deze samenwerking bevestigen beide bedrijven hun doel om zowel online als offline uit te groeien tot één van de grootste internationale spelers op de markt. Beide spelers blijven evenwel onafhankelijk opereren.

Dankzij deze entente wordt de productiecapaciteit van Flyer.be gevoelig uitgebreid. Door gebruik te maken van de expertise en het uitgebreide machinepark van Graphius zal Flyer.be haar klanten een groter productgamma kunnen voorstellen met een inkorting van de bestaande levertijden. Ahmed Hilami, CEO van Flyer.be, is overtuigd van de voordelen van een samenwerking: “Door op een gestructureerde manier samen te werken gaan onze klanten nog sneller worden bediend,” zegt Hilami. Graphius van zijn kant kan dankzij de alliantie de zakelijke klanten een online antwoord bieden op de vraag naar drukwerk. Graphius zal de webexpertise van Flyer.be inzetten om verschillende online diensten op te starten en bestaande diensten te verbeteren. “Met een partner als Flyer.be zal Graphius ook haar stempel kunnen drukken op een steeds groeiende online markt”, weet Graphius-CEO Denis Geers.
Beide bedrijven wensen te benadrukken dat een partnership geen jobverlies met zich meebrengt, maar dat dit de basis vormt van een verdere groei en bijhorende jobcreatie. Bij Flyer.be, de nummer één online drukkerij van de Benelux, werken er zestig mensen. Bij Graphius 220 werknemers. (KC)