De garnaal duur? Ja, maar ook populair. Het Brugse bedrijf Footstep de NorthSea Deluxe lanceerde zopas een nieuw en innovatief product: de Noordse garnaal. Deze garnaal heet uniek te zijn in haar soort : ze bevat geen enkel bewaarmiddel en wordt dagvers met de hand gepeld in eigen land. De Noordse steurgarnaal Pandalus Borealis leeft in Arctische wateren (de noordelijke delen van de Atlantische en Stille Oceaan), op dieptes tussen de 20 en 1300 meter. De soort wordt met bodemsleepnetten gevist.
Deze zeeverse garnalen worden vakkundig gepeld en onmiddellijk verpakt in de professioneel uitgeruste voedingsateliers van Footstep. Zonder bewaarmiddelen is dit dagvers product nog maximaal 9 dagen geschikt voor consumptie. Met de noordse garnaal breidt Footstep haar assortiment uit. De garnaal vormt een mooie aanvulling op de vermaarde grijze garnalen die het bedrijf onder NorthSea Deluxe –label bij tophorecazaken-  verspreidt.
De groep Footstep motiveert dagelijks zo’n 600 medewerkers waarvan ruim 80 procent moeilijker aan de slag kan in het reguliere circuit. Met de uitbreiding van haar NorthSea Deluxe afdeling, profileert dit bedrijf zich eens temeer als een actieve speler, die aan een lokaal product een sociale meerwaarde koppelt. Het Deerlijkse Lobster Fish en het Oostendse Fish Express werden geselecteerd als bevoorrechte logistieke partners voor de distributie.