Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck ontwerpt hoes nieuwe cd Leonard Cohen

Dcohenat er in West-Vlaanderen veel talent rond loopt, is een feit. Dat wordt nog eens bewezen door de Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck (39). Hij heeft de platenhoes van de nieuwe cd van levende legende Leonard Cohen mogen ontwerpen. Van een fantastisch visitekaartje gesproken, dat is er eentje dat tellen kan.

Leonard Cohen is 82 en realiseerde zijn nieuwe pareltje in samenwerking met zijn zoon Adam Cohen, die optrad als producer van de cd. Het was Adam Cohen die het werk van de Brugse ontwerper Sammy Slabbinck ontdekte en via Instagram liet weten dat hij het West-Vlaamse talent kon appreciëren. Slabbinck nam dan zelf contact met Cohen. “Twee dagen na mijn  telefoontje, nam Adam Cohen zelf terug contact en vroeg me plots of ik de nieuwe albumhoes wou ontwerpen,” aldus Slabbinck. “Het werd een lang proces, waarbij ik ook vier keer via videoboodschappen in contact kwam met Leonard Cohen. Het blijft me verbazen dat ik dit heb mogen doen. Het is ook een eer.”

Ook andere internationale topmuzikanten toonden zich al fan van de kunst van Slabbinck. Zo haalde Coldplay voor de clip van de single Up & Up de mosterd bij de Bruggeling. Daarin diende werk van Slabbinck als inspiratie voor twee scènes. (KC)