Zonet maakte TripAdvisor voor de vijftiende keer zijn “Travelers Choice Awards” bekend. Met veel goed nieuws uit West-Vlaanderen. Vooral de Brugse logies zijn dit jaar opvallend vaak in de prijzen gevallen. Niet minder dan 28 hotels en 23 gastenkamers werden in zeven verschillende categorieën genomineerd. Deze Top 25-lijstjes worden nog eens geografisch opgedeeld naar land, continent en op wereldvlak. Niet minder dan 11 Brugse hotels werden dit jaar opgenomen in de Top 25 van België. Deze eer viel ook 17 B&B’s te beurt in hun categorie. De Townhouse, Filemon&Baucis en Huis Koning geraakten zelfs in de Europese Top 25. Huis Koning werd door TripAdvisor bekroond met een plaats in de wereld Top 10.

Ook in de speciale categorieën is Brugge zeer goed vertegenwoordigd in de Belgische Top 25. Met 6 nominaties in de categorie kleine hotels, 13 nominaties in de categorie beste dienstverlening, 14 nominaties in de categorie romantiek en 7 nominaties in de categorie budget deed Brugge het nooit beter. Een speciale vermelding voor Hotel Van Cleef dat in de categorie romantiek en kleine hotels in de Europese Top 25 opduikt.

TripAdvisor, één van de grootste reisreviewwebsites ter wereld, baseert haar nominaties op de waarderingen en commentaren van miljoenen reizigers wereldwijd. Daarmee is deze beoordeling een waardevolle graadmeter voor de ervaringen van de verblijfstoeristen in onze stad. Burgemeester Renaat Landuyt kan niet anders dan tevreden zijn: “De grote vertegenwoordiging van Brugse logiesbedrijven in deze lijsten is opvallend maar zeker geen toeval. Het is het resultaat van de grote inzet van onze sector om de kwaliteit en de gastvrijheid die de stad zo hoog in het vaandel draagt mee waar te maken. Wij zijn bijzonder trots dat reizigers van over de hele wereld onze hotels en gastenkamers zo weten te appreciëren.”